Aardbeien Bavarois

Aardbeien Bavarois

Ingrediënten
250 gr. aardbeien
125 ml. slagroom
2 blaadjes gelatine (*vega: 2 gr. agar agar)
30 gr. suiker

Voorbereiding
- Was de aardbeien en snijd de topjes eraf.
- Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Pureer de aardbeien (in een maatbeker) met een staafmixer.
2. Knijp de gelatine uit en verwarm deze met 1 eetlepel water in een steelpan totdat de gelatine volledig is opgelost en voeg het dan bij de aardbeienpuree (of voeg hier de agar agar toe).
3. Klop de slagroom stijf met het suiker en zet daarna samen met de puree in de koelkast.
4. Spatel de slagroom (na 30 minuten wachten) voorzichtig door de puree en stort daarna in de gewenste schaaltjes/glazen.

Wachttijd (4 uur)
Minimaal 4 uur terugkoelen in de koelkast zodat de bavarois opstijft.

Bavarois is toch pudding?
Wil je de bavarois als pudding presenteren? Voeg dan 1 of 2 extra blaadjes gelatine (of 1 gr. agar agar) toe en stort ze in een met water besprenkelde (siliconen) muffinvorm. Je kunt ze na het terugkoelen dan gemakkelijk uit de vorm drukken.


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd