Aioli

Aioli

Ingrediënten
150 ml. zonnebloemolie
1 ei (nodig: 1 eigeel)
Halve citroen
0,5 tl. zout
1 teentje knoflook

Bereiding
1. Splits het eigeel van het eiwit en pers de knoflook.
2. Doe het eigeel in een mengkom en klop het los.
3. Meng de knoflook en zout met het eigeel.
4. Voeg nu heel langzaam de olie toe (druppelend) en blijf roeren met een garde. Op deze manier bind de olie langzaam met het eigeel tot een saus.
5. Knijp wat citroensap (naar smaak) uit boven de saus en meng alles.

Te dik of te dun?
Is je saus iets te dik, voeg dan een klein scheutje koud water tijdens het mengen. Is je saus iets te dun, voeg dan meer olie toe en blijf roeren tot gewenste dikte. Je kunt variëren met limoen i.p.v. citroen of voeg meer (verse) kruiden toe.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd