Albondigas

Albondigas Gehaktballetjes

Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
2 witte boterhammen
75 ml. (karne)melk
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
3 teentjes knoflook
2 uien
1 ei
1 tl. gerookte paprikapoeder
1 tl. cayennepeper
1 tl. zout
1 tl. mosterd
1 tl. aardappelzetmeel
Verse peterselie

Voorbereiding
- Meng het brood (zonder korst) met de (karne)melk in een mengkom.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding gehaktballetjes
1. Meng het gehakt, het boterham-papje, de helft van de knoflook, de helft van de ui, een ei en alle overige kruiden (behalve peterselie) in een mengkom en kneed het tot 1 geheel.
2. Maak je handen nat en draai balletjes van ongeveer 35 gram per stuk.
3. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
4. Bak de balletjes goudbruin en laat daarna afkoelen op bord.

Bereiding tomatensaus
5. Zet een steelpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
6. Bak de overige knoflook en ui, voeg peper, zout en kruiden naar wens toe en blus het geheel af met de tomatenblokjes.
7. Laat 10 minuten pruttelen en pureer daarna met de staafmixer.
8. Serveer de gehaktballetjes en tomatensaus direct als het klaar is of warm het later op in de oven. Garneer met verse peterselie. 

Waarom moet er brood in?
Het brood (in combinatie met de melk) zorgt voor een zachtere structuur van de gehaktbal. Je kunt het brood ook weglaten, maar voeg dan een extra ei toe. Je kunt variëren met de kruiden!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd