Appel-Kaneel Crumble

Appel-Kaneel Crumble

Ingrediënten
2 grote elstar appels
70 gr. suiker
50 gr. boekweitmeel
50 gr. roomboter
1 el. rozijnen
1 tl. kaneel

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appels in blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng de appelblokjes met 20 gr. suiker, kaneel en rozijnen.
2. Verdeel het appelmengsel over twee (1-persoons) ovenschaaltjes .
3. Meng de overige suiker, boekweitmeel en roomboter en kneed tot kruimelig deeg.
4. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Crumble niet krokant?
Het kan zijn dat je appels erg nat worden en het vocht in de crumble korst trekt, waardoor deze zompig word. Is dit het geval? Probeer dan wat verkruimelde droge koekjes door het appelmengsel te mengen, deze kunnen dan het vocht opnemen, waardoor je korst crunchy blijft.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd