Bananencake

Bananencake

Ingrediënten
150 gr. boekweitmeel
2 rijpe bananen
100 ml. olijfolie
100 gr chocola (zeezout)
2 tl. bakpoeder
1 ei
40 gr. krenten
25 gr. wal- of pecannoten (gecrusht)
5 dadels (in stukjes)
1 tl. kaneelpoeder
snufje zout

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de dadels in kleine stukjes, vebrokkel de chocola en hak de noten fijn.
- Bekleed een springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met olie of boter.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Prak de banaan fijn met een vork in een kom samen met het ei en de olie.
2. Meng alle overige ingrediënten in een andere mengkom.
3. Voeg voorzichtig het bananenmengsel toe aan het deegmengsel en gebruik hier eventueel een handmixer om alles goed door elkaar te mixen.
4. Schep alles met een spatel in de springvorm.
5. Bak de cake goudbruin in 35 minuten en snijd (na het afkoelen) in de gewenste vorm.

Serveer en bewaartip!
Ideaal als je haast hebt in de ochtend en toch iets voedzaams wilt eten. Of serveer ‘m bij de koffie en smeer de cake in met pindakaas of nutella. Je kunt de cake gemakkelijk enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd