Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediënten
600 gr. Ossenhaas
Bosje peterselie
250 gr. champignons
200 gr. parmaham
1 ei (nodig = 1 eidooier)
100 ml. amandelmelk
200 gr. bladerdeeg (glutenvrije optie)
300 gr. bospeen
300 gr. aardappels
1 ei (nodig = 1 eidooier)
1 blokje runderbouillon
2 el. honing

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een soeppan met 1 liter water op het vuur en breng aan de kook.
- Breng 500 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg 1 blokje bouillon en de honing toe.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep droog en kruid met peper en zout.
- Hak de peterselie en champignons zo fijn mogelijk.
- Schil de aardappels en spoel samen met de bospeen goed schoon.
- Leg een stuk magnetronfolie op je werkbank en leg de parmaham in 2 of 3 rijen naast mekaar waarbij de plakken elkaar iets overlappen.
- Splits het ei en bewaar het het eigeel & weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ossenhaas aan alle kanten bruin en laat afkoelen op een bord.
3. Bak in dezelfde pan de champignons op middelhoog vuur totdat het vocht verdampt is.
4. Voeg 2/3 van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
5. Verdeel het champignon-peterselie mengsel over de parmaham.
6. Leg het vlees in het midden en bekleed met het parmaham en champignonmengsel door voorzichtig het magnetronfolie strak over het vlees te trekken. Vouw het goed dicht zodat het vlees geheel bedekt is. Snijd weg wat te veel is.
7. Rol het bladerdeeg uit in de lengte, leg het vlees erop en bedek opnieuw. Zorg dat het vlees niet meer zichtbaar is en goed afsluit. Snijd het overige bladerdeeg weg.
8. Klop het eigeel los, bestrijk hiermee het bladerdeeg en verwarm 35 minuten in de oven.
9. Kook de aardappels en pureer met amandelmelk, 1/3 peterselie, peper en zout tot puree.
10. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
11. Bak de bospeen kort op hoog vuur en blus af met honingbouillon en laat inkoken totdat de bospeen gaar is. Maak het bord daarna mooi op zoals op de foto.

Gooi het overige bladerdeeg niet weg!
Maak vormpjes van het overtollige bladerdeeg en bekleed hiermee je beef wellington voordat het de oven in gaat. Bijvoorbeeld kerstboompjes wanneer je het serveert met kerst!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd