Bolognesesaus

Bolognesesaus

Ingrediënten
1 kg. rundergehakt
150 gr. spekjes
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
70 gr. tomatenpuree
2 stengels bleekselderij
2 wortels
1 ui
300 ml. rode wijn
2 blaadjes laurier
2 blokjes runderbouillon
1 el. oregano
1 tl. nootmuskaat
1 el. aardappelzetmeel
1 tl. peper

Voorbereiding
- Schil de wortel en was samen met de bleekselderij. Snijd daarna allebei in blokjes.
- Snipper de ui en weeg de rest van de ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de spekjes gaar (of doorbakken) in enkele minuten.
3. Fruit de ui aan (in dezelfde pan) en voeg daarna de bleekselderij en wortel toe.
4. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree toe en ontzuur deze door 2 minuten mee te bakken.
5. Voeg nu laurier, oregano, nootmuskaat, aardappelzetmeel, peper en het gehakt toe.
6. Draai het vuur naar middelhoog en schep alles goed om totdat het gehakt bruin is gekleurd.
7. Voeg nu de tomatenblokjes, bouillonblokjes en rode wijn toe, schep alles goed om, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.

Wachttijd (4 uur)
Laat de saus minimaal 4 uur pruttelen op laag vuur. Verwijder de deksel de laatste 1 of 2 uur, zodat de saus wat in kan dikken. Voeg eventueel een extra blik tomatenblokjes toe als je een vloeibare saus wilt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd