Cheddar Risotto

Cheddar Risotto

Ingrediënten
300 gr. risottorijst
150 gr. cheddar
100 ml witte wijn
50 gr. roomboter
3 bosuitjes

Voorbereiding
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige
maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en snijd de prei in kleine stukjes.
- Rasp de cheddar en zet de overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Fruit de prei aan en voeg daarna de rijst en toe en bak 3 minuten mee.
3. Blus af met de wijn en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen door de rijst.
4. Schep nu een soeplepel bouillon bij de rijst totdat al het vocht is opgenomen (en draai
daarna het vuur terug tot middelhoog).
5. Herhaal stap 4 totdat de risotto gaar is (30-40 minuten) en blijf continu roeren!
6. Draai het vuur uit als de risotto gaar is en voeg de kaas, peper en zout toe.
7. Serveer de risotto op een bord en strooi de bosui ringetjes over het gerecht.

Comfortfood
Je kunt dit gerecht als bijgerecht serveren, als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade, maar het is natuurlijk ook gewoon lekker als tussendoortje.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd