Chili Con Carne

Chili Con Carne

Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
1 blik (400 gr.) kidneybonen
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
1 rode paprika
70 gr. tomatenpuree
1 ui
1 blokje runderbouillon
2 teentjes knofl ook
1 spaanse peper
1 el. geroosterde paprikapoeder
1 tl. komijnpoeder
(+ 300 gr. aardappels/rijst)

Voorbereiding
- Breng 400 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna het bouillonblokje toe om 400 ml. bouillon te maken.
- Snipper de ui, hak de knoflook en spaanse peper fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak het gehakt rul en draai het vuur laag. Wacht tot het vlees goed donkerbruin is.
3. Schep het vlees over op een bord en zet apart. Draai het vuur weer hoog.
4. Bak in dezelfde pan de ui, spaanse peper en paprika ongeveer 3 minuten en voeg daarna de tomatenpuree toe. Bak de puree ongeveer 3 minuten mee om te ontzuren.
5. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak 2 minuten mee.
6. Blus alles af met de tomatenblokjes en bouillon en draai het vuur laag.
7. Laat alles ongeveer 20 minuten zacht pruttelen (zonder deksel) en voeg dan het gehakt en kidneybonen toe. Laat nog 10 minuten staan. Serveer hier rijst of aardappelen bij.

Een frisse twist!
Hak 1 granny smith appel in blokjes en roer dit door de chili con carne voordat je het serveert. Het geeft een knisperende bite en voorziet je gerecht van een zoete en friszure smaak.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd