Chinese Kip Kerrie

Chinese Kip Kerrie

Ingrediënten
300 gr. kipdijfilet
200 gr. rijst
2 wortels
1 rode ui
1 rode paprika
4 teentjes knoflook
1 blokje kippenbouillon
3 tl. aardappelzetmeel
1 spaanse peper
scheutje sojasaus (glutenvrije optie)
1 el. kerriepoeder
1 tl. suiker

Voorbereiding
- Breng 300 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige
maatbeker of steelpan en voeg 1 blokje bouillon toe om bouillon te maken.
- Schil en was de wortels en snijd samen met de paprika en ui in grove stukken.
- Hak de knoflook en spaanse peper fijn en snijd de kip in blokjes.
- Marineer de kipblokjes met peper en zout en een scheutje sojasaus.
- Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en zet apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een steelpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de knoflook en spaanse peper 2 minuten al roerend.
3. Blus af met bouillon, breng aan de kook en voeg het aardappelzetmeel mengsel toe.
4. Draai het vuur uit en zet de steelpan apart.
5. Kook de rijst volgens de verpakking.
6. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
7. Fruit de ui aan en voeg de kip, ui, wortel en paprika toe. Bak 5 minuten en draai het vuur laag.
8. Voeg de dikke bouillon toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen zonder deksel.
9. Druk de rijst in een kommetje, draai het om op het bord en serveer de kip kerrie ernaast.

Liever een romige saus? Of liever veganistisch?
Wil je liever een romige saus? Roer er dan bij stap 8 nog 150 ml. crème fraîshe doorheen. Liever veganistisch? Vervang de kip door extra groenten en gebruik groentebouillon i.p.v. kippenbouillon. Meng alles eens door elkaar, dan trekken de smaken ook in de rijst!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd