Chorizo Vis

Chorizo Vis

Ingrediënten
2 pangasius filet
100 gr. chorizoworst
50 gr. panko/paneermeel
50 gr. bloem
1 bloemkool
200 gr. rijst
1 tl. kurkuma
1 citroen
1 ei

Voorbereiding
- Breng een soeppan met 1 liter water aan de kook.
- Snijd de bloemkool in de gewenste grootte en spoel goed af onder stromend water.
- Vul een kommetje met bloem en een kommetje met (losgeklopt) ei en zet allebei apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Kook de rijst in een rijstkoker, maar voeg vooraf eerst de kurkuma erdoorheen.
2. Kook de bloemkool in de pan met kokend water (ongeveer 10 minuten).
3. Snijd de chorizo in grove stukken en mix samen met het paneermeel in een keukenmachine totdat de chorizo volledig is opgenomen door het paneermeel. Doe alles in een kommetje.
4. Kruid de filets eerst met peper en zout. Haal ze daarna door het kommetje met bloem, daarna door het ei en als laatst door het chorizo mengsel. Zorg dat alles goed blijft plakken.
5. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
6. Bak de vis 2 minuten aan beide kanten knapperig en draai het vuur daarna laag.
7. Serveer een vers partje citroen bij de knapperige visfilet.

Liever geen vlees? Een kruidenkorst kan ook!
Je kunt de 100 gr. chorizo natuurlijk ook vervangen voor 25-50 gr. verse kruiden. Denk aan tijm, peterselie en oregano. Witvis heeft de minst uitgesproken smaak en leent zich daarom juist voor creativiteit

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd