Classic Cheeseburger

Classic Cheeseburger

Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
4 kaasbollen
2 tomaten
1 augurk
1/4 krop ijsbergsla
8 plakjes cheddar
1 ui
1 ei
mayonaise
curry ketchup
1 tl. currykruiden
1 tl. korianderpoeder
1 tl. kurkumapoeder
0,5 tl. gerookte paprikapoeder
1 teentje knoflook

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de tomaat en augurk in dunne plakjes.
- Was de ijsbergsla en snijd in hele dunne reepjes.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Doe het gehakt, ei, ui, currykruiden, korianderpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, knoflook en 1 tl. zout in een mengkom en kneed alles door elkaar. Maak daarna een stevige bal.
2. Verdeel de bal in 8 gelijke delen en maak van elke deel een dunne platte hamburger.
3. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
4. Bak de hamburgers kort gaar in de pan en leg deze op een bord.
5. Leg de hamburgers op een met bakpapier bekleed ovenrooster en voorzie elke burger van een plakje cheddarkaas. Verwarm de burgers totdat de kaas gesmolten is.
6. Snijd de broodjes open en bak de zachte kant kort in de pan waarin je de burger hebt gebakken, zodat het broodje knapperig word van binnen.
7. Beleg je broodjes van onder naar boven: mayonaise, ijsbergsla, tomaat, 2 hamburgers, curry ketchup en augurk.

Gek op blauwe kaas?
Vervang de cheddar door gorgonzola en de augurk door walnoot. Bak wat champignons mee en vervang de oosterse kruiden voor iets wat jij lekker vind. Wees creatief!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd