Curry Gnocchi

Curry Gnocchi

Ingrediënten
1 kg. gnocchi (glutenvrije optie)
200 gr. ananas
1 groene appel
80 ml. azijn
80 gr. suiker
1 el. currypoeder
1 tl. kurkumapoeder
1 blokje groentebouillon
1 ui
3 cm. gember
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
1 tl. chilipoeder
3 el. gembersiroop
2 tl. aardappelzetmeel
handje cashewnoten
handje krenten/rozijnen
2 bosui

Voorbereiding
- Breng 400 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg 1 blokje bouillon toe om bouillon te maken.
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de verpakking.
- Schil de appel en de ananas en snijd beide in stukjes.
- Schil de gember, rasp deze en zet apart.
- Snijd de knoflook en spaanse peper fijn, snipper de ui en snijd de bosui in ringetjes.
- Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en zet apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Voeg de ananas, appel, azijn, suiker, currypoeder, kurkumapoeder, gember, krenten/rozijnen en gembersiroop in een mengkom en schep alles goed om.
2. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
3. Bak de ui tot deze glazig is en voeg daarna de knoflook en spaanse peper toe.
4. Bak alles ongeveer 3 minuten en voeg dan het azijn-mengsel toe.
5. Laat alles ongeveer 5 minuten op hoog vuur staan en blijf regelmatig roeren.
6. Blus af met bouillon, breng aan de kook en voeg het aardappelzetmeel mengsel toe.
7. Bind het geheel af met het aardappelzetmeel mengsel, voeg de gnocchi toe en schep alles goed om tot de saus de juiste dikte heeft en de saus aan de gnocchi plakt.
8. Schep de gnocchi op een bord en garneer met chilipoeder, cashewnoten en bosui.

Zelf gnocchi maken
Wanneer je de gnocchi zelf maakt kun je boekweitmeel gebruiken en is het gerecht glutenvrij. Het gerecht vergt wat stappen, maar is een explosie aan smaken en de moeite waard!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd