Easy Chocomousse

Chocolade Mousse

Ingrediënten
150 gr. chocolade
300 ml. slagroom
50 gr. suiker

Voorbereiding
- Breek de chocola in stukjes en zet apart in een bakje.
- Weeg de suiker af en zet klaar.
- Weeg de slagroom af in 2 porties van 150 ml.

Bereiding
1. Verwarm de ene helft van de slagroom in een steelpan, maar laat het niet koken.
2. Haal de pan van het vuur en meng de blokjes chocolade met de room tot deze zijn opgelost.
3. Klop de andere helft van de slagroom met de suiker op tot deze lobbig is. Dit betekend dikker dan yoghurt, maar niet totdat je de room stijf klopt, dus een soort dikke pannenkoekenbeslag.
4. Als het chocola-mengsel iets is afgekoeld, kun je de lobbige room er voorzichtig doorheen spatelen. Doe dit beetje bij beetje totdat alles dezelfde kleur heeft.
5. Giet de mousse in een glas of bakje en zet weg in de koelkast.

Wachttijd (4 uur)
Minimaal 4 uur terugkoelen in de koelkast zodat de mousse opstijft.

Alcoholistje?
Liever iets van alcohol erin? Dat kan! Voeg een scheutje (20 a 30 ml.) baileys, cointreau of kahlua toe bij stap 4. En mag je mousse er wat spannender uitzien? Spatel de laatste schep room er vluchtig doorheen, zodat er kleurverschil ontstaat bij het schenken (stap 5).

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd