English Scones

English Scones

Ingrediënten
250 gr. zelfrijzend bakmeel
150 ml. (soja)melk
55 gr. roomboter
2 tl. suiker
1 ei
1 tl. bakpoeder
snufje zout
6 el. jam of lemon curd  
250 ml. slagroom

Voorbereiding
- Verwam de oven voor op 190 graden.
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en snijd deze alvast in blokjes.
- Zet een bakplaat klaar. Leg hier bakpapier op en bestrooi licht met bloem.
- Klop de slagroom (met suiker naar smaak) lobbig en zet in de koelkast.
- Klop een ei los in een kopje en leg er een kwastje naast.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zeef het bakmeel boven een mengkom.
2. Voeg bakpoeder, suiker en zout toe en meng alles goed door elkaar.
3. Voeg de blokjes boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg.
4. Voeg de melk toe en kneed tot een deegbal.
5. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een plakkaat waarbij het overal ongeveer 2 á 3 centimeter hoog is.
6. Steek nu ten minste 6 rondjes uit het deeg (dit werkt het best met een kook/bak-ring, maar kan eventueel ook met een longdrinkglas of theekop).
7. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met het ei.
8. Bak de scones in 20 minuten goudbruin en laat langzaam afkoelen in de oven.
9. Bestrijk met aardbeien jam of lemon curd en een klodder lobbige room.

Deeg over na het uitsteken?
Je kunt deeg dat over is na het uitsteken samenvoegen en weer opnieuw gebruiken, maar houd er rekening mee dat je scone dan wel iets taaier word. Wees dus efficiënt!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd