Filipijnse Chicken Adobo

Chicken Adobo

Ingrediënten
500 gr. kipdijfilet
10 teentjes knoflook
1 of 2 spaanse pepers
150 gr. rijst
1 ui
3 laurierblaadjes
50 ml. soyasaus (glutenvrije optie)
50 ml. azijn
1 el. aardappelzetmeel

Voorbereiding
- Snijd de kip in hapklare stukken en doe in een mengkom.
- Snipper de ui, hak de knoflook en spaanse peper fijn en voeg toe aan de mengkom.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng alle ingrediënten (behalve de rijst) in een mengkom.
2. Zet een steelpan op hoog vuur en voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar.
3. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
4. Verwijder de laurier uit het kip-mengsel en serveer het met een bolletje rijst.

Diepere, rijkere smaak!
Meng alle ingrediënten (behalve de rijst) en zet deze 2 dagen afgedekt in de koelkast. Bereid het recept daarna op dezelfde wijze. hierdoor trekken alle smaken beter in de kip.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd