Gado Gado Salade

Gado Gado Salade

Ingrediënten
600 gr. chinese kool
200 gr. sperziebonen
200 gr. taugé
2 plakken gebakken tofu
2 eieren
1 citroengras
2 cm kurkumawortel
(optioneel: 1 cm trassi = niet vega)
1 el. tamarind pasta
1 spaanse peper
1 sjalotje
1 knoflook
200 gr. pindakaas
200 ml. kokosroom

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook.
- Snijd de kool in fijne reepjes en halveer de sperziebonen.
- Snijd de tofu in blokjes, halveer het sjalotje en snijd citroengras en spaanse peper in ringetjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Kook de eieren in de soeppan en voeg na 3 minuten ook de groenten toe. Giet na 5 minuten de inhoud van de pan in een vergiet, schrik de eieren en laat de groenten uitlekken.
2. Doe het sjalotje, (trassi), knoflook, tamarind pasta, spaanse peper, citroengras, kurkuma, peper en zout in de keukenmachine en mix het tot een papje.
3. Zet een steelpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
4. Bak het papje ongeveer 5 minuten al roerend en voeg daarna de pindakaas en kokosroom toe en blijf roeren tot een gladde saus en draai het vuur laag.
5. Schep de groenten en tofu op een bord en schenk de pindasaus over de salade.
6. Pel de eieren, snijd in partjes en leg deze bovenop de saus.

Gebakken Tofu
Je kunt de tofu natuurlijk zelf bakken in olie, maar je kunt het ook kant en klaar bij de toko kopen. Voeg voor de frisheid eventueel nog wat komkommer toe.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd