Gegrilde Paprikasoep

Gegrilde Paprikasoep

Ingrediënten
5 rode paprika’s
5 aardappelen
2 teentjes knoflook
2 uien
1 spaanse peper
1 citroen
2 tl. komijnpoeder
2 blokjes groentebouillon

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden (zie tekst onderaan de pagina).
- Snijd de parika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze daarna op een rooster in de voorverwarmde oven en plaats iets onder het rooster (bijv. een braadslede) om het vocht op te vangen.
- Rooster de paprika's ongeveer 30 minuten en doe ze daarna in een kom. Dek deze kom af met magnetronfolie en zet apart. 
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Schil en was de aardappelen, snipper de uien en hak de knoflook en spaanse peper fijn.
- Pers de citroen, zet het sap apart en zet overige ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Voeg de ui, spaanse peper en knoflook toe en fruit alles aan.
3. Schep de komijn erbij, roer alles goed om en blus dan af met citroensap.
4. Snijd de aardappelen in blokjes en voeg deze toe.
5. Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes koken.
6. Verwijder het velletje van de paprika, voeg samen met het vocht toe en pureer alles met een staafmixer.

Begin een dag van tevoren
Als je een dag van tevoren begint met het roosteren, zijn de paprika's afgekoeld en valt het velletje er gemakkelijk vanaf. Vergeet het vocht niet te gebruiken!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd