Gevulde Portobello's

Gevulde Portobello's

Ingrediënten
4 portobello’s
200 gr risotto
verse oregano
verse peterselie
2 blokjes groentebouillon
3 teentjes knoflook
100 gr. geraspte kaas
50 gr. grada padano
1 ui

Voorbereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook, peterselie en oregano fijn.
- Breng 800 ml. water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg 2 blokjes bouillon toe om bouillon te maken.
- Rasp de grada padano, weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui glazig en voeg daarna de risottorijst toe. Blijf goed roeren.
3. Voeg na 5 minuten een scheut bouillon toe en blijf roeren totdat al het vocht is opgenomen.
4. Herhaal de vorige stap totdat alle bouillon gebruikt is en zet dan de oven aan op 180 graden.
5. Voeg knofllook, peterselie, oregano en grada padano toe en meng alles goed door elkaar.
6. Schep de risotto op de portobello’s en besprenkel met geraspte kaas.
7. Bak de portobello’s ongeveer 20 minuten in de oven.

Verschillende vullingen
Dit recept leent zich voor creativiteit. Vul je portobello’s bijvoorbeeld met chili con carne, zuurkool risotto, uiencompote of bedenk zelf een eigen creatie!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd