Gevulde Tomaatjes

Gevulde Tomaatjes

Ingrediënten
6 tomaten
200 gr. spinazie á la crème
2 eieren
60 gr. geitenkaas
20 gr. pijnboompitjes

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de tomaten en lepel het vruchtvlees er uit met een theelepel. Snijd daarna een heel klein stukje van de bolling van de tomaat af, zodat je ‘m kunt neerzetten.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet apart

Bereiding
1. Verwarm de spinazie in een steelpan op middelhoog vuur totdat het meeste vocht verdampt is en schep de spinazie daarna in een mengkom en laat deze afkoelen.
2. Voeg dan de eieren toe en breng het op smaak met peper en zout.
3. Verdeel de kaas in 12 stukjes, vul de tomaten met de spinazie en leg de kaas er bovenop.
4. Leg de tomaten op een met bakpapier bedekt ovenrooster en verwarm ongeveer 15 minuten in de oven of totdat de kaas helemaal gesmolten is.
5. Garneer de hapjes met een paar geroosterde pijnboompitjes.

Gooi niks weg!
Je zult na de bereiding nog wel het een en ander aan ingrediënten over houden (vruchtvlees, spinazie, kaas). Voeg daar een gesnipperd uitje, knoflook en 2 of 3 eieren aan toe, pureer met de staafmixer en je hebt je omelet-mix voor morgenochtend.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd