Giniling na Baboy

Giniling na Baboy

Ingrediënten
200 gr. rijst
300 gr. gehakt
300 gr. wortelen
300 gr. aardappels
200 gr. doperwten
2 uien
2 spaanse pepers
4 teentjes knoflook
70 gr. tomatenpuree
5 el. soyasaus
1 el. vissaus

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking.
- Snipper de ui en hak de knoflook en spaanse peper fijn.
- Schil de wortelen en aardappels, was deze en snijd in blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui glazig en voeg de knoflook en spaanse peper toe.
3. Schep alles goed om en voeg het gehakt, de aardappels en de wortelen toe.
4. Bak alles ongeveer 10 minuten (al roerend) op hoog vuur en voeg dan de tomatenpuree toe.
5. Wanneer alles een rode kleur heeft kun je de doperwten, soyasaus en vissaus toevoegen.
6. Proef na 10 minuten roeren of de aardappel gaar is en breng op smaak met peper en zout.
7. Serveer het gerecht met gekookte rijst.

Mag het wat meer saus zijn?
Voeg gerust een blik tomatenblokjes toe bij stap 5 zodat het wat meer een saus word. Dit zou ook een prima vulling kunnen zijn voor een empanada/pasteitje.. of op een plaattaart! De Filipijnen eten dit ook wel met een gekookt of gebakken ei.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd