Gordita Crunch

Gordita Crunch

Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
4 kleine tortillas
300 gr. bloem
200 ml. lauwwarm water
5 gr. gist
2 tomaten
100 gr. mais
Halve limoen
100 gr. ijsbergsla
Verse peterselie
Chilipoeder
Komijnpoeder
Korianderpoeder
Knoflookpoeder
Gerookte paprikapoeder
150 ml. mayonaise
150 gr. griekse yoghurt
150 gr. geraspte kaas

Bereiding brood en taco
1. Meng het gist met het water in een maatbeker en voeg een schep bloem toe. Meng het door elkaar en laat 5 minuten staan totdat het gist boven komt drijven.
2. Doe het bloem met 5 gr. zout in een mengkom en mix het door elkaar.
3. Voeg het water toe aan het bloem en meng tot een plakkerige deeg.
4. Laat het 10 minuten afgedekt staan en kneed het daarna minimaal 10 minuten totdat het deeg minder plakt en je er een bal van kunt maken. Leg deze in de mengkom en dek het af met een natte theedoek (zoals je ook bij pizzadeeg doet). Laat dit 1 tot 2 uur staan.
5. Smeer de tortilla’s in met olie en hang ze aan het oven rooster in de vorm van een taco.
6. Bak ze 10 minuten op 180 graden totdat er een luchtbel ontstaat en laat ze afkoelen.
7. Snijd het gerezen deeg in 8-10 bolletjes. Gebruik er 4 om uit te rollen op een met bloem bestrooide ondergrond tot de grootte van een taco. Bak deze aan beide kanten goudbruin.
8. Laat brood en taco’s goed afkoelen. Bedek het brood met geraspte kaas en verwarm 30 seconden in de magnetron. Klem nu het brood om de taco en leg apart.

Bereiding vulling en saus
9. Bak het gehakt rul in een koekenpan samen 2 tl. van alle kruiden (behalve peterselie). Breng het op smaak met peper, zout en eventueel wat MSG.
10. Meng de mayonaise, yoghurt, sap van de limoen, 1 tl. komijnpoeder en 1 tl. knoflookpoeder.
11. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, de tomaten in kleine blokjes en hak de peterselie fijn.
12. Vul de grote taco met ijsbergsla, het gehakt, de saus, de tomaten en mais en garneer met peterselie.

Kan het ook makkelijker?
Jazeker, je kunt het brood en de taco ook kant en klaar in de supermarkt kopen (naanbrood of pratha & tacoschelpen). 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd