Griekse Tzatziki

Griekse Tzaziki

Ingrediënten
250 ml. Griekse yoghurt
halve komkommer
1 teentje knoflook

Voorbereiding
- Hang de yoghurt uit (zie tekst onderaan deze pagina).
- Rasp de komkommer inclusief de schil, doe deze in een schone theedoek en wring al het vocht eruit. Wat er overblijft mag apart in een bakje.
- Pers de knoflook uit met een knoflookpers en zet apart.

Bereiding
Meng alle ingrediënten en voeg zout en peper toe naar smaak.

Yoghurt uithangen? Hoe werkt dat?
Pak een maatbeker, leg er een schone theedoek overheen en druk een deel van de theedoek in de maatbeker. Schep hier de yoghurt in en wacht 30 minuten of langer. Al het vocht lekt nu uit de yoghurt. Wat er in de theedoek achterblijft is dikke yoghurt (ofwel hangop). Je kunt natuurlijk ook turkse of griekse yoghurt gebruiken, deze is al wat dikker.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd