Grootmoeders Erwtensoep

Grootmoeders Erwtensoep

Ingrediënten
500 gr. spliterwten
Halve knolselderij
2 winterpenen
1 prei
1 ui
2 stengels bleekselderij
3 blokjes groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 vegetarische rookworst

Voorbereiding
- Laat de spliterwten 1 á 2 uur van tevoren weken in lauwwarm water.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een 1,5 liter water op hoog vuur.
2. Voeg 2 laurierblaadjes en 3 blokjes groentebouillon toe en breng aan de kook.
3. Voeg de spliterwten toe en breng opnieuw aan de kook totdat de soep gaat schuimen.
4. Verwijder het schuim met een schuimspaan totdat het ophoud met schuimen.
5. Kook de spliterwten ongeveer 30 minuten
6. Terwijl de soep op staat, kun je de winterpenen en knolselderij schillen en daarna samen met de andere groenten goed schoon spoelen. Snijd daarna alle groenten in hapklare blokjes van ongeveer 1 cm.
7. Voeg alle groenten toe en kook het geheel nog eens 20 minuten totdat de spliterwten uit elkaar vallen (of langer totdat de soep de gewenste dikte heeft).
8. Snijd de rookworst in blokjes en voeg deze toe zodra de soep klaar is en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

De volgende dag nog dikker!
Houd er rekening mee dat wanneer je de soep een dagje laat staan (zonder deksel), de soep een stuk dikker is. Het is ook aan te raden om de soep een dag van tevoren klaar te maken, dan trekken alle smaken beter in de soep.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd