Haringslaatje

Haringslaatje

Ingrediënten
2 aardappelen
2 haring (schoongemaakt)
halve rode ui
1 el. mayonaise
1 ei

Voorbereiding
- Zet een soeppan met water op het vuur en breng aan de kook.
- Schil de aardappels en snijd de halve ui in flinterdunne halve ringen.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Snijd de aardappels in blokjes en voeg toe aan het kokende water.
2. Voeg na 5 minuten het ei toe en kook voor ongeveer 8 minuten.
3. Laat aardappelen en het ei uitlekken in een vergiet en spoel alles af met koud water.
4. Snijd de haringen in stukjes en doe deze in een mengkom.
5. Pel het ei, snijd in kwartjes en voeg samen met de mayonaise, aardappelblokjes en uienringen toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar.
6. Breng op smaak met peper en zout.

Zelfgemaakte mayonaise
Het is natuurlijk het lekkerst met zelfgemaakte (spinazie)mayonaise (of aioli) ! Voeg voor de kleur nog wat verse peterselie toe en voor het zuurtje nog wat augurk of kappertjes.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd