Haverrepen

Haverrepen

Ingrediënten
150 gr. havermout
100 gr. pindakaas
1 banaan
1 ei
50 gr. noten
50 gr. witte chocola
Scheutje olijfolie

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een soeppan met 300 ml water aan de kook.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Doe de havermout, 50 gr. pindakaas, banaan, ei en olijfolie in de keukenmachine en mix alles tot een plakkerig mengsel.
2. Stort het mengsel op een vel bakpapier en maak er een langwerpige rol van (net zoals bij sushi). druk het in een rechthoekige vorm zodat je er later gemakkelijk repen van kan snijden.
3. Bak de grote reep ongeveer 20-30 minuten af in de oven (afhankelijk van de dikte).
4. Verwarm de witte chocolade au bain marie tot deze gesmolten is en laat afkoelen.
5. Als de grote reep is afgekoeld kun je de bovenkant insmeren met chocola.
6. Snijd de reep nu in de gewenste grootte, snijd open en besmeer met de overige pindakaas.

Variatietips
Je kunt rozijnen, dadels of zaden toevoegen naar keuze. Hou je van wat meer bite, zorg dan dat je deze toevoegt nadat je alles hebt gemixt in de keukenmachine. Bewaar de repen in folie in de koelkast (ongeveer 1 week).

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd