Indonesische Ayam Bakar

Indonesische Ayam Bakar

 

Ingrediënten
1 kg kippenpoten bijv. drumsticks of kippenbouten
1 limoen
3 djeruk perut blaadjes (limoenblaadjes)
1 stengel sereh gekneusd (citroengras)
2 salamblaadjes (Indonesische laurierblad)
3 cm laoswortel
1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
1 flinke scheut ketjap manis
1 el gula djawa (palmsuiker)
1 el asemwater (tamarinde geweekt in heet water)
1 blokje kippenbouillon
1 schepje suiker
zout, peper en water

Bumbu
2 lombok ( rode peper)
1 rawit
4 sjalots
4 teentjes knoflook
3 kemirinoten
1 vingerkootje gemberwortel
1 vingerkootje kunyit
olie

Bereiding
1. Was de kip en knijp de limoen boven de kip uit en laat dit even rusten.
2. Maak met de staafmixer een gladde pasta van alle ingrediënten onder het kopje bumbu.
3. Bak in een ruime braadpan de bumbu 10 minuten, zodat alle smaken en geuren goed vrijkomen.
4. Voeg nu alle blaadjes en de sereh toe en bak dit even mee. Nu mag de kip erbij en bak deze even lekker mee zodat de kip goed gemengd wordt met de
kruiden.
5. Voeg het bouillonblokje, water, asemwater, gula djawa, ketoembar, zout en peper toe en als laatste een flinke scheut ketjap manis.
6. De kip ligt nu in een heerlijke jacuzzi van kruiden en specerijen en mag hierin pruttelen totdat de kip gaar is en de saus lekker is ingedikt.
7. Rooster de kipstukken op de bbq en smeer tussentijds steeds in met marinade uit de pan (of als alternatief kun je de kipstukken om en om bakken in de koekenpan met roomboter. Ook nu tussentijds de kipstukken steeds insmeren met de marinade.)

Gemaakt door: @mammamudrikahfood

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd