Jamaicaanse Curry

Jamaicaanse Curry

Ingrediënten 

3 kippendijen te kruiden met de volgende ingrediënten:
2 theelepels (Jamaicaanse) currypoeder
1.5 theelepel all-purpose kruidenmix
¼ theelepel knoflook poeder
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout
2 teentjes knoflook
Voeg de volgende ingredienten aan de gekruide kip:
3 lente-uitjes fijn gesneden
½ ui fijn gesneden
7 tijm sprietjes
1 scotch bonnet peper
1 groene paprika

Ingrediënten voor de curry:
1 eetlepel (Jamaicaanse) currypoeder
½ eetlepel all-purpose kruidenmix
1 maggi kipbouillon blokje
2 piment korrels
½ eetlepel ketchup
1/3 blikje kokosnoot melk
½ theelepel geraspte gember
2 knoflook teentjes (fijn gehakt)
1 wortel
1 aardappel

Instructies:


Snijd de kippendijen in repen/blokjes, waar uw voorkeur ligt en kruid dit met de hiervoor opgenoemde kruiden en laat het marineren in de koelkast voor minimal 30 minuten, hoe langer hoe beter. Vervolgens bereidt u de groente voor door het te snijden van de groenten; wortel, paprika en aardappel.

Bereiding:

Gebruik een diepe pan en voeg 2 eet lepels olie, om vervolgens de knoflook, ½ theelepel geraspte gember, 1 eetlepel currypoeder, ½ eetlepel all-purpose kruiden, 2 piment korrels en de scotch bonnet peper aan te bakken voor 1 minuut lang en voeg direct erna de gemarineerde kip (zonder de groenten; lente ui tijm en groene paprika) in de pan om dat verder aan te bakken. Bak de kip goed aan en voeg ½ eetlepel ketchup en roerbak het kort verder. Nu kunt u de tijm, lente-ui, ui en paprika toevoegen en laat dit bakken voor 3 minuten. Voeg de aardappel en wortel toe en roerbak dit voor 1 minuut. Nu kunt u de maggi kip bouillon in water oplossen en samen met 1/3 van de blik met kokosnoot melk toevoegen, zorgt u ervoor dat dit net alle ingrediënten bedekt in de pan. Kook het gaar in 30 minuten (of wanneer de groenten en kip gaar gekookt zijn. De dikte van de curry is aanpasbaar met het gebruik van maïszetmeel om dat eerst in een klein beetje water op te lossen en het toe te voegen aan de curry om de basis dikker te krijgen. Dit gerecht kunt u met basmati rijst serveren of met de klassieker rice and peas.
Gemaakt door: @raniathefoodie

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd