Jollof Rijst met Kippenbout

Jollof Rijst met Kippenbout

Ingrediënten
2 kippenbouten
300 gr rijst
4 cm gember
400 gr tomatenblokjes
1 grote witte ui
2 blokje groentebouillon

Voorbereiding
- Zet een soeppan met 700 ml water op het vuur en breng aan de kook.
- Marineer de kippenbouten naar eigen smaak.
- Rasp de ui en gember, weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ene helft van de geraspte ui en gember in de hapjespan totdat de ui glazig is.
3. Voeg de andere helft, samen met de bouillonblokjes, toe aan het kokende water.
4. Voeg de rijst toe aan de hapjespan en bak 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
5. Schep nu, net als bij risotto, beetje bij beetje wat bouillon bij de rijst, totdat deze gaar is.
6. Gaar de kip in de bouillon of gril of bak deze naar eigen smaak.
7. Schep de gare rijst in een soepkom en keer deze om op een bord. Serveer met peterselie of een vers limoenpartje.

Simpele gemarineerde kip
Leg de kip een paar uur (of een dag) van tevoren in een marinade van een flinke scheut sojasaus, 2 el. ketjap, 3 teentjes knoflook, 1 tl. suiker, 1 el. azijn en 1 tl. mosterd. Dek de kip af en zet in de koelkast. Bak daarna 15 minuten op laag tot middelhoog vuur.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd