Kaasfondue

Kaasfondue

Ingrediënten
200 gr. gruyère
200 gr. emmentaler
100 gr. port salut
150 ml. witte wijn
2 teentjes knoflook
1 el. maïzena
1 el. citroensap

Voorbereiding
- Rasp de harde kazen en snijd de zachte kaas in blokjes.
- Zorg dat groente, brood en andere etenswaren klaar zijn om te eten.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes, weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan (of klassieke caquelon) met de wijn en citroensap op laag vuur.
2. Voeg ook de knoflook toe en breng de wijn aan de kook.
3. Voeg de maïzena toe en laat deze 2 minuten zachtjes garen.
4. Voeg de geraspte kaas (lepel voor lepel) toe. Roer door de wijn tot alle kaas gesmolten is, maar laat de kaasfondue niet koken (daar wordt het rubberachtig van en is slecht te verteren).
5. Breng de kaasfondue op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje nootmuskaat.
6. Serveer je kaasfondue meteen uit (liever niet opnieuw verwarmen).

Wat eet je hierbij?
Kook je groente heel kort, zodat deze knapperig blijft. Denk hierbij aan bloemkool, broccoli, wortel of bleekselderij. Ook een zuurtje, zoals Amsterdamse uitjes of augurken zijn erg lekker bij kaasfondue. Uiteraard kan (glutenvrij) stokbrood hierbij niet ontbreken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd