Kip Vingers

Kip Vingers

Ingrediënten
300 gr. kipdijfilet
150 gr. panko
50 gr. bloem
2 el. ras el hanout
1 tl zout
1 ei

Voorbereiding
- Snijd de kip in reepjes en zet drie kommetjes klaar.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Marineer de kip met ras el hanout en zout en schep alles goed door elkaar.
2. Vul bakje 1 met het ei en klop dit los. Vul bakje 2 met bloem en bakje 3 met panko.
3. Haal de kip door het bakje met bloem en klop het overtollige bloem er daarna af.
4. Haal de kip het het bakje met ei en daarna door de panko en leg de kip op een bord.
5. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
6. Bak de kip vingers in enkele minuten gaar totdat ze goudbruin kleuren.

Variatietip
De smaak van de kip komt voornamelijk van de marinade bij stap 1. Je kunt de kip bijvoorbeeld ook insmeren met mosterd, pesto of tandoorikruiden. Vergeet het zout niet!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd