Klassieke Groene Pesto

Groene Pesto

Ingrediënten
2 plantjes basilicum
2 teentjes knoflook
50 gr. pijnboompitjes
50 gr. wal- of pecannoten
50 gr. grana padano kaas
130 ml. olijfolie
1 tl. zout

Bereiding
1. Pluk de blaadjes (stukjes steel is niet erg) van de basilicumplant en doe deze in de blender.
2. Voeg alle overige ingrediënten toe en blenden maar! Indien je een staafmixer gebruikt is het handig om een diepe maatbeker te gebruiken, zodat je de ruimte hebt om de staafmixer te bewegen.

Hoe bewaar ik het?
Om de pesto goed te bewaren kun je het onder een klein laagje olie bewaren of druk magnetronfolie over de pesto (in het potje waar je het in bewaard), zodat er geen lucht bij kan komen. Op beide manieren houd je de pesto met gemak 1 tot 2 weken goed in de koelkast.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd