Klassieke Tiramisu

Klassieke Tiramisu

Ingrediënten
16 lange vingers (glutenvrije optie)
250 gr. mascarpone
60 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
2 bl. gelatine (*vega = 2 gr. agar agar)
200 ml. koffie (= 2 koffie kopjes)
50 ml. espresso (= 1 espresso kopje)
1 tl. gemalen koffie
2 el. cacaopoeder

Voorbereiding
- Week de gelatine (minimaal 5 minuten) in een bakje koud water.
- Zet de koffie en espresso alvast, deze mag koud worden.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Splits de eieren. Meng het eigeel met de vanillesuiker tot deze schuimig is.
2. Klop het eiwit met de suiker tot deze stijf is en zet apart in de koelkast.
3. Verwarm de espresso in een steelpan op laag vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe.
4. Laat de gelatine oplossen (of voeg hier de agar agar toe). draai het vuur uit en voeg het mengsel (na 5 minuten en dus ietsje afgekoeld) toe aan het eigeel.
5. Voeg de mascarpone en koffiepoeder hier ook aan toe en roer tot een homogene massa. Dit wil zeggen dat alles perfect met elkaar is gemengd en alle ingrediënten gelijk verdeeld zijn.
6. Spatel nu het eiwit voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
7. Verwarm de koffie in een steelpan op laag vuur en week hier de lange vingers in.
8. Bouw de tiramisu op in een (take-away) bakje: begin met mascarpone, daarna een laag lange vingers en herhaal dit proces. Top af met (gezeefde) cacaopoeder.

Geen koffie liefhebber?
Ruil de lange vingers eens om voor een ander soort koekje (speculaas, bastogne). Gebruik in plaats van koffie eens warme chocolademelk of sterke, gezoete thee. Voeg bij punt 7 geprakte blauwe bessen, aardbeien of frambozen toe en gebruik als topping plakjes van het gebruikte fruit i.p.v. cacaopoeder.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd