Knapperige Dumplings

Knapperige Dumplings

Ingrediënten
40 dumplingvellen (glutenvrije optie)
400 gr. chinese kool
300 gr. varkensgehakt
3 cm. gember
2 bosui
1 teentje knoflook
1 spaanse peper
2 el. soyasaus
2 el. sesamolie
1 ei
500 ml. zonnebloemolie
Optioneel: chilisaus

Voorbereiding
- Was en snijd de chinese kool in hele dunne reepjes en doe in een mengkom met 2 flinke
eetlepels zout, schep goed om en laat het geheel minimaal 20 minuten intrekken.
- Laat de dumplingvellen (indien bevroren) tegelijkertijd ontdooien.
- Snijd de knoflook en spaanse peper fijn, rasp de gember en snijd de bosui in ringetjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Voeg het gehakt, gember, bosui, knoflook, spaanse peper, soyasaus, sesamolie en ui in een
mengkom en schep alles goed om.
2. Knijp al het vocht uit de chinese kool, voeg toe en breng op smaak met peper en zout.
3. Vul de dumplings met het gehakt-kool mengsel en leg ze klaar op bord of bakpapier.
4. Zet een steelpan met de olie op hoog vuur en laat goed warm worden.
5. Frituur de dumplings met 4 of 5 stuks per keer in ongeveer 1 á 2 minuten knapperig.
6. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer daarna op een bord met een dipsaus.

Een dumpling vullen doe je zo!
Koop kant-en-klare dumpling vellen uit de vriezer en laat deze ontdooien voor je begint. Zet een bakje heet water klaar en draai de rand van het deeg door het water voordat je ‘m gaat vullen. Vulling erin (1 á 2 theelepels), dichtvouwen, aandrukken met een vork en klaar!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd