Kruidige Uiensoep

Ingrediënten
1,5 kg. uien
3 teentjes knoflook
5 blokjes groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 bosje verse tijm
1 plukje verse peterselie
1 el. aardappelzetmeel

Voorbereiding
- Snijd alle uien in halve ringen en hak de knoflook, tijm en peterselie fijn en zet apart.
- Breng een soeppan met 2 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en
laurierblaadjes toe voor een sterke bouillon.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Verhit een soeppan met een flinke laag olie op middelhoog vuur.
2. Fruit alle ui aan tot deze ongeveer voor de helft is geslonken en voeg de tijm daarna toe.
3. Draai het vuur laag, voeg de knoflook toe en bak nog 20 minuten.
4. Voeg nu de bouillon met laurierblaadjes toe.
5. Laat het minimaal 1 uur met deksel op zacht vuur pruttelen (het lekkerste is om het een aantal uur aan te laten staan, zodat de smaak goed kan trekken).
6. Bind eventueel af met aardappelzetmeel (dit kun je mengen met een scheutje water in een kopje en al roerende toevoegen aan de soep, zodat deze wat meer bindt).

Wat drijft er in m’n soep?
Rooster een paar sneetjes stokbrood. Rasp wat gruyere kaas. Sprenkel de kaas over de geroosterde sneetjes en laat het sneetje drijven op de soep. Zet de soepkommen een paar minuten onder de grillstand van de oven tot de kaas gesmolten is.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd