Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Ingrediënten  
1 pak lasagnevellen
Bolognesesaus
200 gr. geraspte kaas
600 ml. volle melk
60 gr. roomboter
50 gr. bloem
1 tl. nootmuskaat

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand).
- Zet een familie ovenschaal klaar of gebruik vier eenpersoons-schaaltjes.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bechamelsaus maken

1. Zet een steelpan met boter op middelhoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Wacht totdat de boter helemaal gesmolten is en voeg dan de bloem toe.
3. Meng alles goed door elkaar, blijf roeren en laat de bloem garen in 1 á 2 minuten.
4. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren met een garde.
5. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe en draai het vuur uit als de saus de gewenste dikte en smaak heeft.

Bereiding
6. Smeer de ovenschaal(tjes) in met een laagje bechamelsaus.
7. Druk de lasagnevellen stevig in de bechamelsaus en top af met een flinke
schep bolognesesaus, totdat alle lasagnebladen zijn bedekt, dan opnieuw lasagnebladen,
dan weer saus en blijf dit herhalen tot de ovenschaal gevuld is.
8. Eindig met een laag lasagnebladen die je bedekt met een flinke laag bechamelsaus.
9. Verdeel de kaas over de lasagne en zet 10 minuten onder de hete grill.
10. Stel de oven nu in op 180 graden (ovenstand) en verwarm nog 20 á 30 minuten.

Bewaren
Je kunt de eenpersoons-schaaltjes afdekken en enkele weken bewaren in de vriezer. Doe dit nadat je de lasagne hebt afgetopt met kaas en nog voordat ze in de oven gaan. Of bewaar wat saus en gebruik dit de volgende dag voor een snelle pasta!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd