Leche Flan

Leche Flan

Ingrediënten
11 eierdooiers
400 gr gecondenseerde melk
400 ml koffiemelk
1 tl vanille extract
150 gr. suiker
3 el. water

Voorbereiding
- Zet een soeppan met 300 ml. water op het vuur en breng aan de kook.
- Splits alle eidooiers van de eiwitten en zet deze apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng de eidooiers, koffiemelk, gecondenseerde melk en het vanille extract in een mengkom.
2. Zeef dit mengsel minimaal 2 keer door een bolzeef om bellen te voorkomen.
3. Verwarm de suiker en het water in een steelpan totdat de suiker volledig gesmolten is.
4. Gebruik losse muffinvormpjes, alluminiumbakjes of iets soortgelijks om je leche flans in te
kunnen stomen. Giet eerst een laagje caramelsaus in de vormpjes en wacht 5 minuten.
5. Giet nu het ei-mengsel in de vormpjes en stoom deze in ongeveer 30 minuten gaar.

Stomen? Hoe doe je dat?
Zet een kommetje omgedraaid in een pan kokend water. Zet hier het product op wat je wilt stomen en zorg dat de pan afgedekt is met een deksel. Je kunt ook dim sum mandjes gebruiken. Sommige rijstkokers hebben een apart stoommandje. Genoeg opties dus.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd