Lemon Curd

Lemon Curd

Ingrediënten
2 citroenen
100 gr. suiker
40 gr. boter
1 ei
1 el. boekweitmeel

Voorbereiding
- Rasp de schil van de citroen, pers de citroen uit, voeg het samen en zet apart.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng het boekweitmeel beetje bij beetje door het citroenmengsel.
2. Verwarm suiker en boter in een steelpan op laag vuur tot alles is gesmolten.
3. Meng suikermengsel en citroenmengsel tot 1 geheel en draai het vuur uit.
4. Voeg het ei toe als alles is afgekoeld en zet afgedekt in de koelkast.

Wachttijd (4 uur)
Minimaal 4 uur terugkoelen in de koelkast zodat de curd wat opstijft.

Wat kan ik hier mee?
Dit is de ideale snack voor alle zuur-liefhebbers! Lekker voor op een koekje, plakje cake, door je yoghurt, als vulling van je taart of op een English scone! Eigenlijk kan het overal bij!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd