Lijnzaad Crackers

Lijnzaad Crackers

Ingrediënten
95 gr. zonnebloempitten
140 gr. gebroken lijnzaad
25 gr. sesamzaad
180 ml. water
1 tl. zout

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix 70 gr. gebroken lijnzaad fijn (poeder) in een keukenmachine.
- Doe ingrediënten in een kom en laat 15 minuten staan.

Bereiding
1. Roer het mengsel goed om en stort op een vel bakpapier.
2. Druk met een ander vel bakpapier op het mengsel en verdeel het tot een vierkante plaat met behulp van een deegroller.
3. Haal het bovenste vel eraf en bak de plaat 15 minuten in de oven.
4. Snij de crackers in de juiste vorm en draai daarna voorzichtig om.
5. Bak nog eens 15 minuten en laat daarna op een rooster afkoelen (of bak nog iets langer door tot de crackers de gewenste knapperigheid hebben).

Broodvervanger
Gebruik de crackers als vervanging voor brood. Lekker met een plak kaas, kruidenkaas, hummus of baba ganoush. Snijd de crackers kleiner om als toastje te gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd