Mac N Cheese Taart

Mac N Cheese Taart

Ingrediënten
500 gr. spinazie
500 gr. macaroni (glutenvrije optie)
150 gr. emmentaler
100 gr. grana padano
500 ml. melk
2 blokjes groentebouillon
6 el. boekweitmeel
50 gr. boter
100 gr. geraspte kaas
2 uien

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal (2 Ltr.) klaar.
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de macaroni 5 minuten (halfgaar).
- Snijd de uien in halve ringen en rasp de kazen.
- Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Doe een handje spinazie en de helft van de melk in een keukenmachine en mix tot een een gladde groene saus en voeg beetje bij beetje de rest van de spinazie toe.
2. Zet een hapjespan met boter op hoog vuur en wacht tot de boter gesmolten is.
3. Bak nu de uien tot deze glazig zijn en draai het vuur laag.
4. Laat de uien ongeveer 10 minuten staan (af en toe omscheppen) tot deze goudbruin zijn.
5. Voeg het boekweitmeel toe en schep om totdat al het bloem is opgenomen door de uien.
6. Voeg nu (beetje bij beetje) de rest van de melk toe en blijf roeren totdat er een saus ontstaat.
7. Voeg de emmentaler en grada padano toe en roer alles goed door de saus.
8. Voeg nu het spinaziemengsel toe, verkruimel de bouillonblokjes boven de saus en voeg de macaroni toe. Roer alles goed om en zorg dat de saus dik en plakkerig is.
9. Stort het mengsel in de ovenschaal en top het af met geraspte kaas en bak het in 30 minuten af in de oven (de laatste 10 minuten onder de gril voor de kaaskorst).

Mooie rechte stukken!
De taart zal iets uit elkaar vallen als je ‘m meteen serveert, wat voor de smaak niet erg is, maar als je het de avond van tevoren maakt en de ovenschaal in de koelkast laat afkoelen, kun je er de volgende dag mooie gelijke delen van snijden en het in een klein ovenschaaltje opwarmen. Je kunt ze met ovenschaaltje en al gerust (afgedekt) in de vriezer bewaren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd