Makreel-Appel Salade

Makreel-Appel Salade

Ingrediënten
200 gr. makreelfilet
1 granny smith appel
100 ml. griekse yoghurt
1 el. citroensap
1 el. appelazijn
tl. suiker
8 cherytomaatjes
1/3 komkommer
100 gr. gemengde sla
1 stengel bleekselderij

Voorbereiding
- Snijd de appel in grote blokjes, de komkommer en bleekselderij in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in kwartjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Maak de dressing: meng yoghurt, citroensap, azijn, suiker, peper en zout.
2. Meng de makreel, appel, tomaat, komkommer en bleekselderij in een mengkom.
3. Giet de dressing erover en schep alles nog eens goed om.
4. Maak het bord op door te starten met een handje sla en daarna het makreelmengsel.

Ook lekker op brood!
Bewaar een beetje van de salade (zonder de sla) afgedekt in de koelkast voor de volgende dag op een geroosterde boterham.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd