Maxicaanse Nacho Schotel

Mexicaanse Nacho Schotel

Ingrediënten
1 zak nachochips
1 blik (400 gr.) kidneybonen
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
100 gr. mais (uit blik)
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gr. geraspte kaas
6 plakjes cheddar
200 ml. creme fraishe
1 zakje (25 gr.) taco kruiden

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de uien glazig, voeg de knoflook en tacokruiden toe en schep alles goed om.
3. Voeg uitgelekte mais en kidneybonen toe en bak 5 minuten mee.
4. Blus af met de tomatenblokjes, draai het vuur laag en laat nog 5 minuten staan.
5. Vul een ovenschaal met bovenstaand mengsel en smeer de crème fraîshe hier over uit.
6. Voeg nu de nachochips toe en bestrooi met geraspte kaas en plakjes cheddar.
7. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Slappe nachochips
Om je nachochips knapperig te houden, kun je ze het beste losjes op de crème fraîshe leggen. Wanneer je de nachochips in de crème fraîshe drukt, wordt dit deel van de chips zacht en kun je veel minder makkelijk gebruiken om mee te “scheppen”.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd