Mexicaanse Macaroni

Mexicaanse Macaroni

Ingrediënten
150 gr. macaroni (glutenvrije optie)
150 gr. kidneybonen
150 gr. mais
1 blik (400 gr.) tomatenblokjes
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 spaanse peper
1 el. geroosterde paprikapoeder
1 tl. komijnpoeder
1 blokje groentebouillon
1 limoen

Voorbereiding
- Breng een soeppan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de verpakking.
- Snipper de ui, hak de knoflook en spaanse peper fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui tot deze glazig is en voeg daarna de spaanse peper en paprika toe en bak 3 minuten mee.
3. Voeg de knoflook en kruiden toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en bak nog 2 minuten mee.
4. Blus alles af met de tomatenblokjes en draai het vuur laag.
5. Voeg nu de gekookte macaroni, kidneybonen en mais toe en laat 15 minuten pruttelen.
6. Pers de limoen uit over het gerecht en schep goed om. Breng het eventueel nog op smaak met extra peper en zout.

Waar is dat gehakt dan?
Gebruik gerust (vega) gehakt (bij stap 2) als extra smaakmaker en snijd een half bosje koriander (of peterselie) fijn en meng dit door het eindresultaat.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd