Minestronesoep

Minestronesoep

Ingrediënten
1 blik (400 gr.) cannelinibonen
200 gr. macaroni (glutenvrije optie)
2 blokjes groentebouillon
3 wortels
3 stengels bleekselderij
2 blikken (800 gr.) tomatenblokjes
1 witte ui
2 teentjes knoflook
Half bosje peterselie

Voorbereiding
- Breng een soeppan met 1 liter water aan de kook en bereid de pasta volgens de verpakking.
- Breng 1 liter water aan de kook met een waterkoker, gooi dit over in een hittebestendige maatbeker of steelpan en voeg daarna de bouillonblokjes toe om 1 liter bouillon te maken.
- Was en schil de wortels en snijd samen met de bleekselderij in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn en zet apart.
- Laat de bonen uitlekken en zet de rest van de ingrediënten klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en roer alles 5 minuten goed om.
3. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en draai het vuur laag zodra de soep kookt.
5. Laat 10 minuten zachtjes koken en voeg dan de macaroni toe.
6. Laat 15 minuten zachtjes koken en voeg de bonen toe.
7. Laat nog 5 minuten staan, breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel de peterselie over de soepkommen als garnering.

Liever een Mexicaanse variant?
Vervang de cannelinibonen, wortel en bleekselderij voor kidneybonen, maïs en rode paprika. Voeg bij stap 6 een theelepel gerookte paprikapoeder en komijn toe.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd