Mungbonen Soep

Mungbonen Soep

Ingrediënten
500 gr. mungbonen
400 gr. spinazie
3 teentjes knoflook
2 el. vissaus
1 ui
250 gr. speklappen
1 blokje groentebouillon
1 tl. knoflookpoeder
2 tomaten

Voorbereiding
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
- Marineer de speklappen met knoflookpoeder, peper en zout.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een soeppan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de speklappen totdat deze bruin en knapperig zijn en leg deze apart op een bord.
3. Bak de ui glazig in het vet van de speklappen en voeg daarna de knoflook en tomaten toe.
4. Voeg nu de mungbonen toe en vul aan met 1,5 liter water, bouillonblokje en vissaus.
5. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur staan (met deksel).
6. Voeg de spinazie 10 minuten voor je de soep gaat eten toe tot deze geslonken is.

Hoe eet je dit en wanneer?
Je eet dit met een bolletje rijst. Als de soep vers gemaakt is, is deze nog vloeibaar, maar laat je het een dagje staan, heeft het meer een curry dikte. Heerlijk als stevige lunch, prima als diner, maar volgens de Filipijnse bevolking is dit ook een prima ontbijt!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd