Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ingrediënten
300 gr. gekookte rijst
200 gr. kip en/of garnalen
3 el. ketjap manis
5 el. sojasaus
1 spaanse peper
1 cm trassi
1 teentje knofl ook
2 eieren
1 ui
1 tomaat
5 cm. komkommer
kroepoek

Voorbereiding
- Hak knoflook fijn en doe in een mengkom.
- Snijd de kip in blokjes en voeg samen met de ketjap (en garnalen) toe aan de mengkom.
- Roer alles goed door elkaar en zet apart.
- Snipper de ui en hak de spaanse peper fijn.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Zet een hapjespan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
2. Bak de ui en spaanse peper 5 minuten al roerend.
3. Voeg de kip/garnalen toe en bak 5 minuten mee.
4. Verkruimel de trassi en voeg samen met de sojasaus toe.
5. Voeg de rijst toe en schep alles goed om en draai het vuur naar middelhoog.
6. Zet een koekenpan met een laagje olie op hoog vuur en laat 30 seconden warm worden.
7. Bak de eieren en zorg dat de dooier heel blijft.
8. De rijst is klaar wanneer de kip en garnalen gaar zijn en de rijst volledig bruin is gekleurd.
9. Schep de rijst in een soepkom. Druk stevig aan en keer om op een bord.
10. Leg het gebakken ei er tegenaan en garneer met plakjes tomaat, komkommer en kroepoek.

Gebruik de restjes van gisteren
Bak gerust de restjes groenten van gisteren mee bij stap 3. Voor een rijkere smaak kun je de kip en/of garnalen een dag van tevoren marineren.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd