New York Cheesecake

New York Style Cheesecake

Ingrediënten
400 gr. roomkaas
150 ml. slagroom
100 ml. zure room
100 gr. crème fraîshe
120 gr. suiker
2 eieren
240 gr. theebiscuitjes
120 gr. roomboter
2 el. aardappelzetmeel
1 limoen
100 gr. rood fruit

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een springvorm (24 cm) met een vel bakpapier. Knip uit een ander vel twee stroken en bekleed hiermee de binnenzijde van de springvorm (dit voorkomt dat de taart blijft plakken aan de zijkant van de springvorm).
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Verwarm de boter op zacht vuur tot deze volledig is gesmolten.
2. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller).
3. Meng de gesmolten boter met de biscuitjes en stort het mengsel in de springvorm.
4. Verdeel het mengsel over de bodem en druk voorzichtig, maar stevig aan met de hand.
5. Doe de roomkaas, slagroom, zure room, crème fraîshe, suiker en eieren in een mengkom en mix alles tot een gladde masse met de handmixer.
6. Doe de aardappelzetmeel en sap de limoen in een mok en meng goed door elkaar.
7. Schep 2 eetlepels van het roomkaasmengsel bij het aardappelzetmeel mengsel, roer nogmaals en voeg dit mengsel daarna bij het roomkaasmengsel.
8. Meng alles nogmaals met de handmixer en stort de inhoud in de springvorm.
9. Bak 30 minuten op 180 graden, daarna nog 30 minuten op 150 graden.

Wachttijd (5 uur)
1 uur oven + 1 uur afkoelen (in de oven) + 3 uur terugkoelen in de koelkast

Sausje erbij?
Pureer het fruit met een klein scheutje water. Gebruik een staafmixer of blender en giet het daarna door een zeef. Druk zoveel mogelijk door de zeef met een lepel, zodat je een mooie gladde saus krijgt. Je kunt naar smaak nog wat honing of suiker toevoegen.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd