Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins

Ingrediënten
100 gr. boekweitmeel
75 gr. havervlokken (glutenvrije optie)
100 gr. geraspte wortel
4 el. blauwe bessen
4 el. kokosolie
2 eieren
2 el. rozijnen
2 el. honing
1 tl. bakpoeder
1 el. kaneelpoeder
1 snufje zout

Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes (6 stuks) vast in.
- Was en rasp de wortel en zet apart.
- Verwarm de kokosolie (je hebt 4 eetlepels vloeibare olie nodig).
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Meng de havervlokken, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en snufje zout in een mengkom.
2. Klop de eieren, kokosolie en honing tot deze schuimig is.
3. Meng het meelmengsel met het eimengsel en voeg wortel, bessen en rozijnen toe.
4 Meng alles goed door elkaar en verdeel daarna over de ingevette muffinvormpjes.
5. Bak de muffins goudbruin in 30 minuten en laat daarna afkoelen in de oven.

Mag het wat uitgebreider?
Snij de muffin open en besmeer deze gerust met gemengde notenpasta of opgeklopte room. Je kunt fijngehakte dadels, gebroken lijnzaad en noten toevoegen bij stap 1, maar zorg dat de verhouding droog-nat ongeveer 50/50 blijft (dus voeg eventueel een extra ei toe).

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd