Ontbijttaartje

Ontbijt Taartje

Ingrediënten minitaartjes
(2 x 10 cm springvormpjes)

5 dadels
1 el water
70 gram homemade granola
200 ml optimel vanille kwark
2 blaadjes gelatine

Ingrediënten familietaart
(1 x 24 cm springvorm)

20 dadels
scheutje water
200 gram homemade granola
800 ml optimel vanille kwark
5 blaadjes gelatine

Bereiding
1. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
2. Mix dadels en water met een staafmixer of keukenmachine.
3. Voeg de granola toe en mix tot een plakkerig geheel.
4. Leg een stuk bakpapier op de bodem van springvorm(pjes) en vet de zijkanten even in met een kwastje.
5. Stort het mengsel in de springvorm(pjes) en strijk glad met een pannenlikker.
6. Zet de springvorm(pjes) even in de koelkast.
7. Verwarm de kwark op laag vuur tot deze goed warm is, knijp de gelatine uit en roer deze door de kwark. 
8. Laat de kwark wat afkoelen en stort daarna in de springvorm(pjes).

Wachttijd (4 uur)
Laat de taartjes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Advies is om ze een hele nacht te laten staan! Beleg de volgende ochtend de taartjes met vers fruit naar keuze.

gemaakt door @maschafoodlifestyle

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd