Panna-Fruity

Panna-Fruity

Ingrediënten
250 ml. slagroom
250 ml. vanillekwark
175 gr. suiker
300 gr. rood fruit (diepvries mag)
6 blaadjes gelatine (vega = 2 gr. agar agar)

Voorbereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Gebruik 2 bakjes. 1 met 4 blaadjes, 1 met 2 blaadjes.
- Weeg de overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Bereiding
1. Verwarm de slagroom met 75 gr. suiker in een steelpan op laag vuur.
2. Knijp de 4 gelatineblaadjes uit en voeg toe als de suiker is opgelost in de room.
3. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Na 10 minuten schep je de kwark erdoorheen.
4. Leg elk glas schuin in een soepkom en verdeel het roommengsel over de glazen.
5. Zet de glazen (inclusief soepkom) in de koelkast en laat 2 uur opstijven.
6. Verwarm het rode fruit, 100 gr. suiker en een scheutje water in een steelpan op laag vuur.
7. Knijp de 2 gelatineblaadjes uit en voeg toe (of voeg op dit moment de agar agar toe) zodra er een saus ontstaat.
8. Laat de gelatine helemaal oplossen, haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
9. Verdeel de vruchtengelei over de 3 glazen (zonder soepkom) en zet terug in de koelkast.
10. Laat minimaal 2 uur (maar liever een nachtje) opstijven en garneer het daarna met rood fruit, nootjes en rozijnen.

Begin op tijd!
De bereiding zelf is zo gebeurt, maar je moet redelijk lang wachten voordat je kunt aanvallen. Houd hier dus rekening mee als je dit toetje voor een een speciale gelegenheid maakt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd